Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις; Εγγραφείτε στο newsletter μας
Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30
Σαββατοκύριακο κλειστά
+30 210 28 15440
Τηλέφωνο
Γκινοσάτη 88Α, Μεταμόρφωση
Acoustic Monitoring στον Πατραϊκό κόλπο

Acoustic Monitoring στον Πατραϊκό κόλπο

Ωκεανογραφικά

Η παρακάτω εφαρμογή ολοκληρώθηκε για την ΕΛ.ΠΕ. και αφορά θαλάσσιες σεισμικές έρευνες στον Πατραϊκό κόλπο.

 

Εισαγωγή

Το έργο ακουστικής παρακολούθησης του Πατραϊκού Κόλπου σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από τη Metrica S.A. σε συνεργασία με το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Case Study

Η εφαρμογή αφορούσε την θαλάσσια σεισμική έρευνα (MSS) στα ύδατα του Δυτικού Πατραϊκού Κόλπου για την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. Η έρευνα των ΕΛΠΕ ΑΕ είχε ως σκοπό την απόκτηση σεισμικών δεδομένων 3D και 2D προκειμένου να προσδιοριστεί η  γεωλογία του πυθμένα της Περιοχής  και να οριστούν με ακρίβεια οι δυνητικές περιοχές για επιχειρήσεις εξόρυξης υδρογονανθράκων.


Ο δυτικός Πατραϊκός Κόλπος καλύπτει έκταση 1892 km² και το μέσο και μέγιστο βάθος θαλάσσης είναι 158m και 466m αντίστοιχα. Διαθέτει μια ποικιλομορφία θαλάσσιων θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ειδών που απαριθμούνται από την IUCN ως απειλούμενα ή ευάλωτα. Με βάση τη διεθνή νομοθεσία, παρακολουθήθηκε η ζώνη αποκλεισμού από την ηχητική για την εξασφάλιση των περιορισμένων επιπέδων θορύβου εντός των καθορισμένων ορίων.

Διαβάστε περισσότερα

Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.

© Copyright 2023 METRICA A.E.. All Rights Reserved.

Search