Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις; Εγγραφείτε στο newsletter μας
Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30
Σαββατοκύριακο κλειστά
+30 210 28 15440
Τηλέφωνο
Γκινοσάτη 88Α, Μεταμόρφωση
Παρακολούθηση υποθαλάσσιου θορύβου

Παρακολούθηση Υποθαλάσσιου Θορύβου

Οι λύσεις παρακολούθησης υποθαλάσσιου θορύβου είτε σε πραγματικό χρόνο είτε μετά από επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων, δίνουν πολύτιμες πληροφορίες για τις επιπτώσεις της ανθρωπογενούς δραστηριότητας στο θαλάσσιο περιβάλλον.
Ειδικότερα, δραστηριότητες όπως όπως η διερχόμενη εμπορική ναυτιλία, οι δραστηριότητα στους λιμένες, οι υπεράκτιες κατασκευές και βιομηχανικές δραστηριότητες (πόντιση καλωδίων, πυλώνων κλπ), οι σεισμικές έρευνες, οι πλωτές ανεμογεννήτριες, η αλιεία, και ενέργειες που σχετίζονται με ερευνητικές και στρατιωτικές δραστηριότητες ενδέχεται
α) να ειναι επιβλαβείς για τους ζωντανούς οργανισμούς και τα θαλάσσια οικοσυστήματα, καταλήγοντας στην απώλεια βιοποικιλότητας,
β) να θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία,
γ) να εμποδίζουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες όπως η αλιεία, ο τουρισμός και η αναψυχή, καθώς και άλλες νόμιμες χρήσεις της θάλασσας,
δ) να υποβαθμίζουν ποιοτικά τη χρήση των θαλάσσιων υδάτων και να μειώνουν την ελκυστικότητά τους ή γενικότερα να υποβαθμίζουν την αειφόρο χρήση των θαλάσσιων αγαθών και υπηρεσιών.

Υδρόφωνα - Καταγραφείς - Πλωτήρες

Η εταιρία μας προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που συνδυάζουν πολυπαραμετρικούς αισθητήρες, υδρόφωνα, καταγραφείς και αποστολείς δεδομένων, θαλάσσιους πλωτήρες.
Δείτε ενδεικτικά τις λύσεις που προτείνουμε ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 2102815440 για μια εξατομικευμένη πρόταση.
RTSYS Recorder Sylence LP κατάλληλο για Post-processing Analysis με ένα υδρόφωνο

RTSYS Recorder Sylence

Ο SYLENCE είναι ένας υποβρύχιος ακουστικός καταγραφέας χαμηλής ισχύος που επιτρέπει την παρακολούθηση και καταγραφή ήχου. Μπορεί να δεχθεί ένα υδρόφωνο.
Ο SYLENCE διατίθεται σε δύο εκδόσεις: ύψους 44 cm (ένα υδρόφωνο σταθερό ή χαλαρό και 180 ημέρες εγγραφής) ή ύψος 22 cm (ένα σταθερό υδρόφωνο και 35 ημέρες εγγραφής)
RTSYS Recorder RESEA in cabled mode με ένα (1) υδρόφωνο κατάλληλο για την καταγραφή της δραστηριότητας των θαλάσσιων θηλαστικών ή με δύο (2) υδρόφωνα

RTSYS Recorder RESEA

Ο καταγραφέας RTSYS Recorder RESEA έχει δυνατότητα σύνδεσης έως και τέσσερα (4) ευρυζωνικά υδρόφωνα ταυτόχρονης καταγραφής. Δέχεται τόσο παθητικά όσο και προ-ενισχυμένα ενεργά υδρόφωνα. Οι αναλογικές είσοδοι ευρείας ζώνης επιτρέπουν πάνω από 500 kHz με δυναμικό εύρος μεγαλύτερο από 100 dB που εγγυάται αποτελεσματική αναλογία σήματος προς θόρυβο (SNR).
Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής ψηφιακού σήματος επιτρέπει υψηλή ταχύτητα στην απόκτηση δεδομένων, φιλτράρισμα και αποθήκευση. Η κατανάλωση ισχύος του είναι από 600 mW έως 2 W σε λειτουργία και λιγότερο από 1 mW σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας.
Buoy με εγκατεστημένα υδρόφωνα και αποστολή των δεδομένων σε real-time – λύση για αυτόνομη καταγραφή του θορύβου

Πλωτήρας με εγκατεστημένα υδρόφωνα - real time

Λύση για αυτόνομη καταγραφή του θορύβου
O RUBHY είναι ένας πλωτήρας με δυνατότητα συλλογής δεδομένων από 4 υδρόφωνα και αποστολής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο σε εμβέλεια 10 km. Είναι στιβαρός, κατάλληλος για χρήση σε εφαρμογές παρακολούθησης υποθαλάσσιου θορύβου όπως κατασκευές λιμένων, εργασίες πασσαλόπηξης, σεισμικές έρευνες, πλωτές ανεμογεννήτριες κ.α. Ζυγίζει λιγότερο από 350 κιλά ενώ αναπτύσσεται και ανακτάται εύκολα από ένα σκάφος. Ο πλωτήρας RUBHY μπορεί χρησιμοποιηθεί σε έρευνες που απαιτούν μετάδοση δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (έως και 40 ημέρες χωρίς διακοπή) σε θαλασσοταραχή (έως και κατάσταση θάλασσας 5). Ανάλογα την εφαρμογή, μπορούν να προστεθούν επιπλέον αισθητήρες.

Εφαρμογές

Image

Ship-radiated Noise Monitoring

Image

Marine Biology

Image

Offshore MRE Installation & Noise Impact Monitoring

Image

Ambient Noise Monitoring

Acoustic Monitoring στον Πατραϊκό κόλπο

Εφαρμογή
Acoustic Monitoring στον Πατραϊκό κόλπο

Δείτε το

Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.

© Copyright 2023 METRICA A.E.. All Rights Reserved.

Search