Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις; Εγγραφείτε στο newsletter μας
Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30
Σαββατοκύριακο κλειστά
+30 210 28 15440
Τηλέφωνο
Γκινοσάτη 88Α, Μεταμόρφωση

Ρευματογράφοι, κυματογράφοι & βυθόμετρα

NORTEK ECO

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Nortek ECO

Το Nortek Eco είναι ένας φορητός Acoustic Doppler Current Profiler (ADCP) ειδικά σχεδιασμένος για μετρήσεις ταχύτητας και διεύθυνσης ρεύματος σε ρηχά νερά. Αποτελεί το ιδανικό όργανο για χρήστες που χρησιμοποιούν πρώτη φορά ADCP, για μικρά budgets αλλά και για εκπαιδευτική χρήση.

Η αρχή λειτουργίας του βασίζεται στη μέθοδο Doppler όπως φαίνεται και από την ονομασία. Οι επιστήμονες, χρησιμοποιούν τα ADCP για να υπολογίσουν πόσο γρήγορα κινείται το νερό (καθώς και την διεύθυνση του) κατά μήκος μίας υδάτινης στήλης. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι το όργανο (το οποίο βρίσκεται στον πυθμένα της θάλασσας), έχει την δυνατότητα να μετράει την ταχύτητα και τη διεύθυνση των ρευμάτων όχι μόνο σε ένα σημείο (στον πυθμένα), αλλά και κατά μήκος μιας κατακόρυφης υδάτινης στήλης.

Δυνατά Χαρακτηριστικά 
 • Κατάλληλο για διάφορα βάθη και τύπους νερών
 • Δημιουργία προφίλ από 30cm έως 20m
 • Ενσωματωμένη μπαταρία και επαγωγικός φορτιστής. Δεν χρειάζονται καλώδια η φορτιστές
 • Built-in GNSS, αισθητήρες θερμοκρασίας πίεσης και κλίσης.
 • Βάρος μόλις 1kg (στον αέρα) και ύψος 13cm
Πεδία Εφαρμογών
 • Μελέτες εκβολών ποταμών
 • Μελέτες μεταφοράς ιζημάτων
 • Μελέτες ρευμάτων παλίρροιας
 • Μελέτες κοραλλιογενών υφάλων
 • Εκπαιδευτική χρήση
 • Μελέτες ιχθυοκαλλιέργειας
Πως λειτουργεί;
Το όργανο ανιχνεύει μόνο του το βάθος στο οποίο βρίσκεται και βάσει της πληροφορίας αυτής  χωρίζει την υδάτινη στήλη σε 3 ίσα στρώματα (βλ. εικόνα 2). Στην συνέχεια χρησιμοποιεί ακουστικά σήματα για να μετρήσει την ταχύτητα και την διεύθυνση των ρευμάτων σε κάθε ένα από τα 3 αυτά στρώματα.

Πως χρησιμοποιείται;
Το Nortek Eco μπορεί να τοποθετηθεί σε μέγιστο βάθος 50m. Έχει εύρος μέτρησης 20m, παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις όπου η επιφάνεια του νερού βρίσκεται μόνο 30 cm πάνω από το όργανο. Οι περισσότερες μετρήσεις με τα Nortek ECO διαρκούν γύρω στον ένα μήνα ή και λιγότερο, αυτό όμως είναι κάτι το οποίο εξαρτάται απο τη συχνότητα που επιθυμούμε να λαμβάνουμε μετρήσεις. Το όργανο θα πρέπει πάντα να κοιτάει προς τα πάνω (προς την επιφάνεια της θάλασσας).

Επιλογές εγκατάστασης
 1. Nortek Eco μαζί με buoy και προγραμματισμένη απελευθέρωση: Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από το όργανο, ένα buoy και ένα βαρίδι - αγκύριο. Η ρίψη του συστήματος μπορεί να πραγματοποιηθεί από μία βάρκα, ένα kayak ή μία αποβάθρα από ένα μόνο άτομο. Μόλις συμπληρωθεί το χρονικό διάστημα κατά το οποίο επιθυμούμε να καταγράφονται μετρήσεις, ενεργοποιείται ο απελευθερωτής για ανάκτηση του συστήματος από την επιφάνεια (βλ. εικόνα 3).
 2. Nortek Eco με τρίποδο: Στην περίπτωση που το βάθος το επιτρέπει, το σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί με τη βοήθεια ενός δύτη. Χρησιμοποιείται επίσης ένα τρίποδο έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ότι το όργανο θα μείνει σταθερό και θα κοιτάει προς της επιφάνεια του νερού (βλ. εικόνα 4).

Αυτοματοποιημένο report
Το Nortek Eco δημιουργεί γραφήματα και σύνολα δεδομένων στο Eco WebApp. Υπάρχει η δυνατότητα οπτικοποίησης των δεδομένων με την κατασκευή ιστογραμμάτων και γραφημάτων διασποράς για τις παραμέτρους που επιθυμεί ο χρήστης (απεικονίζονται οι ταχύτητες και στα 3 στρώματα). Τέλος, εξάγεται ένα pdf αρχείο – report, το οποιό θα εμφανίζει όλα τα δεδομένα.

Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε τις απαντήσεις.

© Copyright 2023 METRICA A.E.. All Rights Reserved.

Search