Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις; Εγγραφείτε στο newsletter μας
Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30
Σαββατοκύριακο κλειστά
+30 210 28 15440
Τηλέφωνο
Γκινοσάτη 88Α, Μεταμόρφωση

News & Blog

Εγκατάσταση τριών τηλεμετρικών υδρομετεωρολογικών σταθμών στη λεκάνη απορροής Μάνδρας – Μαγούλας – Ελευσίνας από το Κέντρο BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση της εγκατάστασης τριών τηλεμετρικών υδρομετεωρολογικών σταθμών από την ομάδα της METRICA, σε τρεις κρίσιμες θέσεις στην λεκάνη απορροής Μάνδρας – Μαγούλας – Ελευσίνας, στα πλαίσια των εν εξελίξει ερευνητικών δράσεων της υπηρεσίας FloodHub του Κέντρου Επιστημών Παρατήρησης της Γης και Δορυφορικής Τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), με χρηματοδότηση του ευρωπαϊκού προγράμματος SMURBS/ERA-PLANET, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Το δίκτυο των τηλεμετρικών σταθμών συλλέγει και διανέμει πληροφορίες για 10 κρίσιμες περιβαλλοντικές παραμέτρους: βροχόπτωση, στάθμη νερού, παροχή νερού, μέση επιφανειακή ταχύτητα υδάτων, διεύθυνση ανέμου, ταχύτητα ανέμου, θερμοκρασία αέρα, βαρομετρική πίεση, σχετική υγρασία, και ηλιακή ακτινοβολία.
To Κέντρο BEYOND μπορεί πλέον να διαθέτει στους αρμόδιους επιχειρησιακούς φορείς κάθε 5-15 λεπτά μετρήσεις για τις παραπάνω παραμέτρους συμβάλλοντας στην έγκαιρη και έγκυρη εκτίμηση σε χρόνο προγενέστερο (offline) του κινδύνου για τη σωστή προετοιμασία των αρμόδιων φορέων και αφετέρου στην συστηματική παρακολούθηση και δημιουργία κατάλληλης γνώσης σε πραγματικό χρόνο (real-time) για την επιχειρησιακή διαχείριση κρίσεων.
Το Κέντρο BEYOND, στο πλαίσιο του σκοπού λειτουργίας του, ενημερώνει έγκαιρα τους αρμόδιους επιχειρησιακούς φορείς παρέχοντάς τους συνεχώς χρήσιμες πληροφορίες για τη διαχείριση καταστροφών και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε το δελτίο τύπου όπως αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ΓΓΕΤ.

Δείτε αναλυτική περιγραφή της εφαρμογής (application note) εδώ.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα, επικοινωνήστε με την ομάδα μας στο 2102815440.

Απομακρυσμένη επικοινωνία - Επιλέγοντας την κατάλληλη λύση για την εφαρμογή σας

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Οι μονάδες αυτόματης καταγραφής δεδομένων παίζουν καθοριστικό ρόλο σε ένα δίκτυο αποθηκεύοντας δεδομένα, υπολογίζοντας παραμέτρους, στέλνοντας συναγερμούς κ.α. Με τη χρήση τηλεμετρίας ή απομακρυσμένης επικοινωνίας για την αποστολή δεδομένων από μια μονάδα καταγραφής μπορείτε άμεσα να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα σας μέσω υπολογιστή, διακομιστή ή smartphone για προβολή και περαιτέρω επεξεργασία.
Πολλές φορές,  η επιλογή της μονάδας καταγραφής δεδομένων που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της εφαρμογής σας δεν είναι εύκολη.  Ξεφυλλίζοντας τον οδηγό θα κατανοήσετε τις βασικές διαφορές μεταξύ κάθε επιλογής και τις περιπτώσεις που συνίσταται η χρήση κάθε μονάδας καταγραφής.

Ο οδηγός απαντά σε ερωτήματα όπως:

1. Πώς επιλέγετε σήμερα μια μονάδα αυτόματης καταγραφής δεδομένων που θα ανταποκρίνεται επίσης, στις μελλοντικές σας ανάγκες;
2. Πώς επιλέγετε μεταξύ κινητής και δορυφορικής μετάδοσης;
3. Ποιες μονάδες καταγραφής δεδομένων είναι οι καλύτερες και για ποιες μεθόδους τηλεμετρίας;
4. Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία με τους σταθμούς σας;

Κατεβάστε το ebook

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2102815440.

Αρχαιολογικό Πάρκο ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - Έγκαιρη Αντιπλημμυρική Ενημέρωση

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου - Η ομάδα μας σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ & ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ εγκατέστησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής στάθμης υδατορέματος και μετεωρολογικό σταθμό μέτρησης βροχόπτωσης & μετεωρολογικών χαρακτηριστικών με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση για πλημμυρικά φαινόμενα στο ρέμα εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή

 

Προμήθεια & Εκπαίδευση στη χρήση Πολυδεσμικού Ηχοβολιστή πλευρικής σάρωσης στον Δήμο Άνδρου

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα 5 Ιουνίου και η ομάδα μας έχει μόλις επιστρέψει από το νησί της Άνδρου όπου πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στη χρήση καταγραφικού βυθού πλευρικής σάρωσης το οποίο προμηθεύτηκε ο Δήμος Άνδρου στα πλαίσια του έργου LIFE ANDROS PARK (http://www.life-androspark.gr/).

Σχετικά με το έργο: Το έργο LIFE Andros Park στοχεύει στην επέκταση των δράσεων διατήρησης από την περιοχή της ΖΕΠ της Άνδρου και τα είδη πτηνών στο σύνολο του δικτύου Natura 2000 της Άνδρου, το οποίο εκτός από τη ΖΕΠ περιλαμβάνει επίσης μια Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ), καθώς και τα είδη προτεραιότητας, όπως είναι η Μεσογειακή Φώκια, και τον τύπο οικοτόπου προτεραιότητας αλλουβιακού δάσους με Alnus glutinosa και Fraxinus excelsior (91Ε0*) του δικτύου. Ο απώτερος στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η εγκαθίδρυση ολιστικής διαχειριστικής στρατηγικής  για τις περιοχές Natura 2000 της Άνδρου με την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των εμπλεκόμενων φορέων.

Σχετικά με τον εξοπλισμό/λογισμικά: Πρόκειται για τον πολυδεσμικό ηχοβολιστή πλευρικής σάρωσης PulSAR Side-Scan Sonar ο οποίος μπορεί να αποκτήσει υψηλής ανάλυσης ακουστικές εικόνες του θαλάσσιου βυθού. Χρησιμοποιώεί μία στιβαρή κατασκευή τύπου βολίδας που μπορεί εύκολα να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας την αδιάβροχη μονάδα διαχείρισης και ένα καλώδιο το οποίο είναι τυλιγμένο σε χειροκίνητη ρόδα έτσι ώστε να ξετυλίγεται εύκολα. Συνοδεύεται από το λογισμικό HYPACK MARINE SEARCH για λήψη και επεξεργασία δεδομένων. Ο PulSAR Side-Scan Sonar χρησιμοποιείται ευρέως σε εφαρμογές όπως: Έρευνα και Ανάκτηση, Επιθεώρηση και έργα Μηχανικής, Υποβρύχια Αρχαιολογική Έρευνα, Θαλάσσια Γεωλογία και Γεωφυσική.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις λύσεις και τις υπηρεσίες μας;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 2815440.

Αδράξτε την ευκαιρία για online εκπαίδευση - NORTEK webinars

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ακόμα μια ενδιαφέρουσα σειρά online εκπαιδεύσεων, αυτή τη φορά από τον οίκο NORTEK. Η εταιρία, προκειμένου να παραμείνει συνεπής στη δέσμευση της για συνεχή εκπαίδευση και ενημέρωση των συνεργατών – πελατών της, προτείνει την παρακολούθηση των διαδραστικών webinar τα οποία αγγίζουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων καλύπτοντας 5 βασικούς άξονες:

  • Εισαγωγή σε μετρήσεις με ADCP (Acoustic Doppler Current Profilers)
  • Συλλογή δεδομένων με σκάφος
  • Τεχνικές συμβουλές για ανάπτυξη των συστημάτων στο πεδίο, λογισμικά και αντιμετώπιση προβλημάτων
  • Αισθητήρες πλοήγησης στη θάλασσα (DVL και Speed Log)
  • Προηγμένες εφαρμογές ADCP (ιζήματα και αναταράξεις)

    Δείτε όλα τα webinar εδώ

 

© Copyright 2020 METRICA A.E.. All Rights Reserved.

Search