Θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις; Εγγραφείτε στο newsletter μας
Δευ - Παρ: 8:30 - 16:30
Σαββατοκύριακο κλειστά
+30 210 28 15440
Τηλέφωνο
Γκινοσάτη 88Α, Μεταμόρφωση

News & Blog

Αρχαιολογικό Πάρκο ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ - Έγκαιρη Αντιπλημμυρική Ενημέρωση

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου - Η ομάδα μας σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ & ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ εγκατέστησε ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής στάθμης υδατορέματος και μετεωρολογικό σταθμό μέτρησης βροχόπτωσης & μετεωρολογικών χαρακτηριστικών με σκοπό την έγκαιρη ενημέρωση για πλημμυρικά φαινόμενα στο ρέμα εντός του αρχαιολογικού χώρου.

Δείτε περισσότερα για την εφαρμογή

 

Προμήθεια & Εκπαίδευση στη χρήση Πολυδεσμικού Ηχοβολιστή πλευρικής σάρωσης στον Δήμο Άνδρου

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα 5 Ιουνίου και η ομάδα μας έχει μόλις επιστρέψει από το νησί της Άνδρου όπου πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στη χρήση καταγραφικού βυθού πλευρικής σάρωσης το οποίο προμηθεύτηκε ο Δήμος Άνδρου στα πλαίσια του έργου LIFE ANDROS PARK (http://www.life-androspark.gr/).

Σχετικά με το έργο: Το έργο LIFE Andros Park στοχεύει στην επέκταση των δράσεων διατήρησης από την περιοχή της ΖΕΠ της Άνδρου και τα είδη πτηνών στο σύνολο του δικτύου Natura 2000 της Άνδρου, το οποίο εκτός από τη ΖΕΠ περιλαμβάνει επίσης μια Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ), καθώς και τα είδη προτεραιότητας, όπως είναι η Μεσογειακή Φώκια, και τον τύπο οικοτόπου προτεραιότητας αλλουβιακού δάσους με Alnus glutinosa και Fraxinus excelsior (91Ε0*) του δικτύου. Ο απώτερος στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η εγκαθίδρυση ολιστικής διαχειριστικής στρατηγικής  για τις περιοχές Natura 2000 της Άνδρου με την υποστήριξη και την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των εμπλεκόμενων φορέων.

Σχετικά με τον εξοπλισμό/λογισμικά: Πρόκειται για τον πολυδεσμικό ηχοβολιστή πλευρικής σάρωσης PulSAR Side-Scan Sonar ο οποίος μπορεί να αποκτήσει υψηλής ανάλυσης ακουστικές εικόνες του θαλάσσιου βυθού. Χρησιμοποιώεί μία στιβαρή κατασκευή τύπου βολίδας που μπορεί εύκολα να λειτουργήσει χρησιμοποιώντας την αδιάβροχη μονάδα διαχείρισης και ένα καλώδιο το οποίο είναι τυλιγμένο σε χειροκίνητη ρόδα έτσι ώστε να ξετυλίγεται εύκολα. Συνοδεύεται από το λογισμικό HYPACK MARINE SEARCH για λήψη και επεξεργασία δεδομένων. Ο PulSAR Side-Scan Sonar χρησιμοποιείται ευρέως σε εφαρμογές όπως: Έρευνα και Ανάκτηση, Επιθεώρηση και έργα Μηχανικής, Υποβρύχια Αρχαιολογική Έρευνα, Θαλάσσια Γεωλογία και Γεωφυσική.

 

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις λύσεις και τις υπηρεσίες μας;

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 2815440.

 Προμήθεια & Εγκατάσταση Εξοπλισμού - Παρατηρητήριο Παράκτιου Περιβάλλοντος AEGIS

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Το έργο πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών με σκοπό την δημιουργία Παρατηρητήριου Παράκτιου Περιβάλλοντος AEGIS που θα υποστηρίξει τη Γαλάζια Ανάπτυξη του Βορείου Αιγαίου σύμφωνα με τη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας και θα προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, όπως:

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Ολοκληρωμένη λύση για υπολογισμό υδρολογικής παροχής με εγκατάσταση εναέριου αισθητήρα μέτρησης στάθμης και επιφανειακής ταχύτητας - GEOLUX RSS-2-300 WL -  με μετάδοση των δεδομένων real time, προειδοποιήσεις alarms και διαχείριση περιβαλλοντικών δεδομένων με χρήση του λογισμικού Meteoview2. 

Περισσότερες πληροφορίες

Παρακολούθηση αποχετευτικού δικτύου στην Λεμεσό

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά

Με επιτυχία και σε κλίμα άψογης συνεργασίας ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης ροής λυμάτων ATEX MSFM (Detectronic) από τους τεχνικούς μας και εξειδικευμένη ομάδα του οίκου Detectronic για τις ανάγκες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού – Αμαθούντας (ΣΑΛΑ).

© Copyright 2020 METRICA A.E.. All Rights Reserved.

Search