210 2815440 Δε - Πα: 9:00 - 17:00 info@metrica.gr

Σύνδεση

Blog

Ο τυφώνας Harvey και οι επακόλουθες πλημμύρες ήταν ένα πρωτοφανές και καταστροφικό γεγονός στο ανατολικό Τέξας. Ο Harvey παρήγαγε κατά μέσο όρο 33,7 ίντσες βροχόπτωσης σε 1,777 τετραγωνικά μίλια της κομητείας Harris σε 4 ημέρες που ισοδυναμεί με 1 τρισεκατομμύριο γαλόνια νερού και αποτελεί το 68% των ετήσιων βροχοπτώσεων. Από τις 22 λεκάνες απορροής σε όλη την κομητεία Harris, 13 ήταν αυτές που σημείωσαν νέα ρεκόρ στάθμης κατά τη διάρκεια του τυφώνα Harvey ξεπερνώντας τα ρεκόρ στάθμης που είχαν σημειωθεί από την καταιγίδα Allison (2001), την Claudette (1979) και την πλημμύρα @ 016 Tax Day.

Η Harris County Flood Control District ιδρύθηκε το 1937 μετά από δύο μεγάλες πλημμύρες - μέσα σε έξι χρόνια -  και ξεκίνησε την εγκατάσταση του Συστήματος Προειδοποίησης Πλημμυρών το 1982.  Από το 2010, η Περιφέρεια συνεργάζεται με την OTT Hydromet με σκοπό την επέκταση του δικτύου και την εγκατάσταση αισθητήρων μέτρησης και αποστολής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Οι μετρήσεις της στάθμης του νερού παρέχουν κρίσιμες/χρήσιμες πληροφορίες στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και σε όλους τους σχετικούς φορείς που βοηθούν στη λήψη αποφάσεων για προειδοποιήσεις σχετικά με πλημμύρες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Jeff Lindner, Διευθυντής Υδρολογικών Επιχειρήσεων της Περιφέρειας, δήλωσε: "Δεν θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε όσα υλοποιούμε κατά τη διάρκεια πλημμυρών χωρίς τις πληροφορίες που συλλέγουμε από τις συσκευές μέτρησης στάθμης ύδατος." Για την ανίχνευση του ρυθμού ανόδου της στάθμης στις καθορισμένες θέσεις ροής, οι αισθητήρες OTT RLS και CBS μετράνε την στάθμη του νερού χρησιμοποιώντας αποδεδειγμένες και αξιόπιστες τεχνικές μέτρησης που δεν επηρεάζονται από την αύξηση των υδάτων ή την συχνότητα των πλημμυρών. Τα δεδομένα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο και μπορούν να προβληθούν στον ιστότοπο του συστήματος προειδοποίησης πλημμυρών της κομητείας http://www.harriscountyfws.org/.

"Το δίκτυο και οι αισθητήρες μας δοκιμάστηκαν όπως δεν μπορούσαμε να φανταστούμε  κατά τη διάρκεια του τυφώνα Harvey και είναι απίστευτο ότι μόνο 7 από τους αισθητήρες μας χάθηκαν κατά τη διάρκεια της πλημμύρας. Είναι καταπληκτικό το γεγονός ότι οι συσκευές μέτρησης στάθμης ύδατος επιβίωσαν παρά τη μεγάλη διάρκεια και το ακραίο μέγεθος των επιπέδων νερού και παρείχαν κρίσιμες πληροφορίες που συνέβαλαν στις προσπάθειες προειδοποίησης/διάσωσης εκατομμυρίων κατοίκων της πληγείσας περιοχής. Το πρωί της Κυριακής στις 26, ένα πλήρωμα TXDOT παγιδεύτηκε από το νερό σε έναν από τους αυτοκινητόδρομους και η TXDOT ρωτούσε πότε θα μπορούσαν να τους απεγκλωβίσουν. Με τη βοήθεια των πιο κοντινών σε τοποθεσία σταθμών μέτρησης καθορίστηκε το πότε θα μπορούσαν να επιχειρήσουν τον απεγκλωβισμό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι συναγερμοί προειδοποίησης για τις πλημμύρες έσωσαν αμέτρητες ζωές κατά την «επιδρομή» του τυφώνα Harvey".

Μετά τον τυφώνα Harvey, ήταν επιτακτική ανάγκη να επικοινωνήσουμε με την Harris County Flood Control District για να μάθουμε πώς επηρεάστηκαν από την καταιγίδα και ποια ήταν η κατάσταση του δικτύου αισθητήρων. Ο David Procyk, Region Manager της OTT Hydromet Region, αναφέρει: "Όλοι οι αισθητήρες (80) που ήταν εγκατεστημένοι στην περιοχή του Χιούστον (στο δίκτυο προειδοποίησης για τις πλημμύρες) λειτούργησαν άψογα. Δύο από τους αισθητήρες στάθμης ραντάρ OTT RLS βυθίστηκαν σε βάθος 40 ποδών - ακριβώς στο κέντρο του Χιούστον - αλλά τα δεδομένα συνεχίστηκαν μόλις τα επίπεδα υποχώρησαν. Οι αισθητήρες μας ήταν σε εγρήγορση όταν η πόλη κυριολεκτικά βυθιζόταν. "
"Ο Dave έσπευσε να ρωτήσει πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν και αν υπήρχε κάτι επιπλέον που χρειαζόμασταν πράγμα που σήμαινε πολλά δεδομένων των συνθηκών", δήλωσε ο Jeff Lindner. Μετά εξασθένιση του φαινομένου, ο Πρόεδρος του Ομίλου OTT Hydromet, Anton Felder υπογράμμισε ότι «Η αποστολή μας είναι να βοηθάμε τους επαγγελματίες να παράγουν αξιόπιστα δεδομένα. Συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας στον σχεδιασμό αποτελεσματικών  λύσεων στις προκλήσεις που συναντούν σε οποιαδήποτε εφαρμογή παρακολούθησης υδάτων. Όλοι όσοι εργαζόμαστε στον όμιλο OTT Hydromet αισθανόμαστε τιμή και ικανοποίηση που μπορέσαμε να στηρίξουμε την προσπάθεια αντιμετώπισης των καταστροφών που επέφερε ο τυφώνας Harvey».