210 2815440 Δε - Πα: 9:00 - 17:00 info@metrica.gr

Σύνδεση

Blog

Ανακοινώσεις, Νέα, Ενημερώσεις..

 

Βροχομετρικό δίκτυο - ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

Εγκατάσταση δικτύου παρακολούθησης πλυμμύρων για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Καταγραφής δεδομένων για παρακολούθηση φαινομένων πλημμύρων στην πόλη της Ηγουμενίτσας για λογαριασμό του Εργαστηρίου Γεωργικής Μηχανικής & Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ).

Δείτε από ποιον εξοπλισμό αποτελείται το δίκτυο καθώς και φωτογραφικό υλικό από τις εγκαταστάσεις εδώ.

Ocean Business 2019

Τι είδαμε στην Ocean Business 2019

Κάθε χρόνο η ομάδα μας επισκέπτεται τις πιο σημαντικές εκθέσεις του κλάδου και ενημερώνεται για νέες τεχνολογίες και πρωτοποριακές λύσεις. Αυτόν τον μήνα,  πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη μας στην Ocean Business 2019, στο Ηνωμένο Βασίλειο, χώρα που έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία/εξειδίκευση στον κόσμο σε συστήματα υποθαλάσσιας παρακολούθησης/μέτρησης.
Εκεί, συναντήσαμε τους προμηθευτές μας, μιλήσαμε με συνεργάτες και ολοκληρώσαμε την έρευνα μας σε λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.
Στις λύσεις (εξοπλισμός, λογισμικά) ενδιαφέροντος συμπεριλαμβάνονται μονοδεσμικοί /πολυδεσμικοί /πλευρικοί ηχοβολιστές, τομογράφοι υποδομής πυθμένα, πολυμετρικοί αισθητήρες, υποβρύχια οχήματα (ROV), επιφανειακά οχήματα / πλατφόρμες ASV, μαγνητόμετρα, ρευματογράφοι, κυματογράφοι, υδρόφωνα, λογισμικά επεξεργασίας.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

 

Παρακολούθηση βροχόπτωσης, ΣΑΛΑ, Λεμεσός, Κύπρος

Απομακρυσμένη παρακολούθηση βροχόπτωσης

Η ομάδα μας σε συνεργασία με τους τεχνικούς του ΣΑΛΑ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ-ΑΜΑΘΟΥΝΤΟΣ) ολοκλήρωσε πρόσφατα την εγκατάσταση ενός εκ των δέκα αυτόνομων  τηλεμετρικών σταθμών που έχει προμηθευτεί ο οργανισμός με σκοπό την απομακρυσμένη παρακολούθηση της συνολικής βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού. Η εν λόγω εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε ως πρότυπη για να ακολουθήσει η ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων το προσεχές διάστημα από την ομάδα τεχνικών του ΣΑΛΑ.
Η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και η έγκαιρη ειδοποίηση για τιμές πάνω από τα φυσιολογικά όρια είναι, για το συμβούλιο αποχέτευσης Λεμεσού – Αμαθούντος,  ζωτικής σημασίας για άμεση επέμβαση & αντιμετώπιση δυσμενών φαινομένων που προκαλούνται από σφοδρές βροχοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα κ.α.

Δείτε περισσότερα

multibeam

Παρουσίαση φορητού πολυδεσμικού ηχοβολιστή iWBMSh, NORBIT Subsea

Η εταιρεία METRICA S.A., σε συνεργασία με τον Νορβηγικό οίκο NORBIT, σας προσκαλεί στην επίδειξη χρήσης και λειτουργίας των Πολυδεσμικών Ηχοβολιστών για βυθομετρικές αποτυπώσεις και επιθεωρήσεις λιμένων.  Οι πολυδεσμικοί ηχοβολιστές μειώνουν τον χρόνο παραμονής στο πεδίο πάνω από 70% ενώ παράλληλα παρέχουν λεπτομερή τρισδιάστατη αποτύπωση του πυθμένα  και των υποβρύχιων υποδομών.

Η επίδειξη θα πραγματοποιηθεί σε πραγματικές συνθήκες με ναυλωμένο σκάφος.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Metrinet - Water quality monitoring

Απομακρυσμένη παρακολούθηση ποιότητας νερού σε δίκτυα ύδρευσης

Η εταιρία μας, METRICA ΑΕ, σε συνεργασία με πιστοποιημένους οίκους του εξωτερικού με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο των υδρολογικών μετρήσεων, παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις απομακρυσμένης παρακολούθησης της ποιότητας του νερού στα δίκτυα ύδρευσης των ΔΕΥΑ. Οι καινοτόμες λύσεις παρακολούθησης της ποιότητας του νερού των δικτύων ύδρευσης  που προσφέρουμε στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό των ΔΕΥΑ, έχοντας πάντα στο επίκεντρο την προστασία του καταναλωτή όσο και του περιβάλλοντος.

Δείτε την προτεινόμενη λύση εδώ


ΝΕΟ: OTT ecoN - Αισθητήρας μέτρησης νιτρικών

ΝΕΟ: OTT ecoN - Αισθητήρας μέτρησης νιτρικών

Η παρακολούθηση των νιτρικών αλάτων καθίσταται όλο και πιο σημαντική καθώς η ανθρώπινη δραστηριότητα αυξάνει την φυσιολογική ποσότητα νιτρικών στο νερό, τα φυτά, τα τρόφιμα.  Η αυξημένη παρουσία τους στα φυτά έχει επίπτωση στην επιμόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και κατ’ επέκταση και του νερού.
Σήμερα, η παρακολούθηση των νιτρικών στο νερό γίνεται συνήθως, με επιτόπιες δειγματοληψίες (spot measurements) ανά τακτά χρονικά διαστήματα γεγονός που μειώνει τη δυνατότητα να ληφθεί αντιπροσωπευτικό δείγμα. Η προτεινόμενη τεχνολογία του ΝΕΟΥ αισθητήρα OTT ecoN, επιτρέπει την συνεχή παρακολούθηση (monitoring) αφού οι μετρήσεις μπορούν να επαναλαμβάνονται σε πολύ συχνά χρονικά διαστήματα, με μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης και χωρίς κανένα συμβάν να περνά απαρατήρητο.

Παλιρροιογραφικό δίκτυο - Κύπρος

Εγκατάσταση Παλιρροιογραφικού Δικτύου - Κύπρος

Εγκατάσταση Παλιρροιογραφικού Δικτύου Εγκαθίδρυσης Υψομετρικού Συστήματος Αναφοράς για λογαριασμό του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σκοπός της εγκατάστασης των παλιρροιογράφων είναι η μέτρηση της παλίρροιας, θερμοκρασίας υδάτων, μετεωρολογικών παραμέτρων για την Εγκαθίδρυση Υψομετρικού Συστήματος Αναφοράς. Οι σταθμοί εγκαταστάθηκαν στα λιμάνια:

  • Λάρνακα
  • Παραλίμνι
  • Πάφος
  • Πωμός

Δείτε το φυλλάδιο της εφαρμογής..

Ecolog500/800 και Meteoview2. Ένας έξοχος συνδυασμός HW & SW για παρακολούθηση ανοιχτών/υπόγειων υδάτων.

Ecolog500/800 και Meteoview2. Ένας έξοχος συνδυασμός HW & SW για παρακολούθηση ανοιχτών/υπόγειων υδάτων

  • Όταν πρόκειται για μετρήσεις πεδίου είτε πρόκειται για απομακρυσμένες περιοχές ή όχι, η ανάγκη έγκαιρης συλλογής (αποθήκευσης) και διαχείρισης των δεδομένων είναι επιτακτική. Αναγκαία είναι και η εξοικονόμηση χρόνου από τις μετακινήσεις και τη διαδικασία περισυλλογής των δεδομένων από τους εκάστοτε σταθμούς – καταγραφείς.

    Η λύση: Ott Ecolog500/800 και Meteoview2

    Ο συνδυασμός των υψηλής ποιότητας αισθητήρων OTT ecoLog 500/800 και του διαδικτυακού λογισμικού Meteoview2, καλύπτουν απόλυτα την ανάγκη για Συλλογή, Καταγραφή, Αποθήκευση και Μεταφορά – Αποστολή των δεδομένων στα αρμόδια στελέχη προκειμένου να γίνει η διαχείριση και αξιολόγηση τους. Απλά, εύκολα, αυτόματα και με απρόσκοπτες διαδικασίες.
Βροχογράφος OTT WAD200

Νέος βροχογράφος από την OTT

Η OTT παρουσιάζει τον νέο βροχογράφο OTT WAD. Πρόκειται για έναν υψηλής ακρίβειας, συμπαγή και με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση βροχογράφο. Η λειτουργία του συνδυάζει τη ζυγιστική μέθοδο και τη μέθοδο των ανατρεπόμενων σκαφιδιών. Προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια καταγραφής ακόμα και σε περιπτώσεις μικρού όγκου βροχόπτωσης και είναι ιδανικός για μακροχρόνια παρακολούθηση φαινομένων κατακρήμνισης. Η κυψέλη φορτίου υψηλής ακρίβειας παρέχει μια ευρεία δυναμική περιοχή μέτρησης από 0,001 έως 720 mm / h (0,0004 έως 28 in / h). Ο OTT WAD προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια, καλύτερη από ± 3% και είναι σύμφωνος με το με την οδηγία «WMO guide No-8». Δείτε περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά εδώ ή τηλεφωνήστε μας στο 210 2815440.

		Εγκατάσταση υποβρυχίου ωκεανογραφικού σταθμού

Εγκατάσταση υποβρύχιου ωκεανογραφικού σταθμού

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση του ωκεανογραφικού σταθμού στα πλαίσια του ερευνητικού έργου HERMES με τίτλο «Εναρμονισμένο Πλαίσιο για την Άμβλυνση της Παράκτιας Διάβρωσης μέσω της Προώθησης της Εφαρμογής του Πρωτοκόλλου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) / A Harmonized framework to Mitigate coastal Erosion promoting ICZM protocol implementation – HERMES». Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Παγγαίου με εταίρο και τεχνικό σύμβουλο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Εργαστήριο Οικολογικής Μηχανικής και Τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα..