210 2815440 Δε - Πα: 9:00 - 17:00 info@metrica.gr

Blog

Ανακοινώσεις, Νέα, Ενημερώσεις..

 

		Εγκατάσταση υποβρυχίου ωκεανογραφικού σταθμού

Εγκατάσταση υποβρύχιου ωκεανογραφικού σταθμού

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση του ωκεανογραφικού σταθμού στα πλαίσια του ερευνητικού έργου HERMES με τίτλο «Εναρμονισμένο Πλαίσιο για την Άμβλυνση της Παράκτιας Διάβρωσης μέσω της Προώθησης της Εφαρμογής του Πρωτοκόλλου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) / A Harmonized framework to Mitigate coastal Erosion promoting ICZM protocol implementation – HERMES». Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Παγγαίου με εταίρο και τεχνικό σύμβουλο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Εργαστήριο Οικολογικής Μηχανικής και Τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα..

ott hydromet solutions

Ott Hydromet - Παρακολούθηση του κύκλου νερού

Λύσεις για κάθε στάδιο του κύκλου νερού.. Από την πρώτη σταγόνα βροχής έως την κατάληξη του στην θάλασσα.. Πατήστε ΕΔΩ για να ανοίξει ο διαδραστικός χάρτης με εφαρμογές των αισθητήρων της OTT Hydromet.

Μέτρηση επιφανειακής ταχύτητας ροής

OTT SVR 100 - Surface Water Velocity Radar

Η OTT Hydromet και η METRICA παρουσιάζουν τον αισθητήρα OTT SVR 100! Ο νέος αισθητήρας χρησιμοποιεί την τεχνολογία ραντάρ για ακριβείς, απομακρυσμένες μετρήσεις της επιφανειακής ταχύτητας ροής. Η χρήση του απλοποιεί την διαδικασία μέτρησης ροής σε ρεύματα, ποταμούς, κανάλια κλπ ενώ εγγυάται την αξιοπιστία των δεδομένων. Τοποθετείται σε ασφαλές σημείο πάνω από την επιφάνεια του νερού και μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης.
Διαθέτει μια σειρά εξαιρετικών χαρακτηριστικών όπως το μεγάλης ακρίβειας ραντάρ και τους αισθητήρες ανίχνευσης πιθανών αιτιών σφάλματος. Ενσωματώνει επιπλέον αισθητήρα ανίχνευσης δονήσεων π.χ. της γέφυρας από τον άνεμο ή την προσπέλαση οχημάτων και αισθητήρα εντοπισμού της γωνίας μεταξύ του SRV100 και της μετρούμενης επιφάνειας νερού. Διαθέτει IP68 και μπορεί να αντέξει ακόμα και την ακραία περίπτωση πλήρους εμβάπτισης.

verde tec - προγραμματισμένες κατ' ιδίαν συναντήσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στην Γαλάζια ενέργεια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2 Διεθνής έκθεση Verde Tec στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες Επιχειρηματικές Συναντήσεις (b2b events) στον Aναδυόμενο τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας. Η πρωτοβουλία – συνδιοργάνωση της εκδήλωσης ανήκε στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Στα πλαίσια της εκδήλωσης εκπρόσωποι της εταιρίας μας πραγματοποίησαν συναντήσεις με φορείς/επιχειρήσεις/start-ups που δραστηριοποιούνται στον αναδυόμενο τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας με σκοπό την μελλοντική συνεργασία και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων μεθοδολογιών σε έργα εντός & εκτός συνόρων.

1η ημερίδα Τηλεπισκόπησης & Διαστημικών Εφαρμογών

1η ημερίδα Τηλεπισκόπησης & Διαστημικών Εφαρμογών

Η Επιτροπή Τηλεπισκόπησης και Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΤΔΕ) της ΕΓΕ (Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας) διοργανώνει την 1η Ημερίδα Τηλεπισκόπησης στις Γεωεπιστήμες. Η 1η ημερίδα Τηλεπισκόπησης και Διαστημικών Εφαρμογών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 09:00-16:00 στην Αίθουσα Τελετών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (ΧΠΑ), Θησέως (Ελ. Βενιζέλου) 70, Αθήνα 17671.
Η METRICA A.E. ως χορηγός συμμετέχει με μια ολιγόλεπτη εισήγηση για τις σύγχρονες τεχνικές που οδηγούν σε έγκαιρη πρόβλεψη τσουνάμι με αποτέλεσμα την αποφυγή απώλειας ανθρώπινων ζωών και τη μείωση των καταστροφών. Πληροφορίες εδώ. Δείτε το πρόγραμμα.

Ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση υδροφόρου

Ποσοτική και ποιοτική παρακολούθηση υδροφόρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση καταγραφέων στάθμης, αγωγιμότητας και θερμοκρασίας νέων αντλιοστασίων στην Ν. Κάσο. Η προμήθεια και η εγκατάσταση των αισθητήρων (9 στο σύνολο) υλοποιήθηκαν από την METRICA A.E. με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής της Ν. Κάσου μετά την επιτυχημένη ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στο νησί. Η ανάγκη συνεχούς και οργανωμένης παρακολούθησης της κατάστασης των αντιοστασίων κρίθηκε απαραίτητη τόσο για τον έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας τους όσο και για την εξασφάλιση της ποιότητας του νερού.  Διαβάστε περισσότερα..

 

OTT WS100 - Αισθητήρας μέτρησης βροχόπτωσης

WS100 - Radar Precipitation Sensor: άμεσα & αξιόπιστα αποτελέσματα, χωρίς απαιτήσεις συντήρησης.

Ο αισθητήρας Lufft WS100 είναι αισθητήρας μέτρησης κατακρημνισμάτων με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης. Χάρη στις τεχνολογίες που ενσωματώνει αναγνωρίζει τον τύπο και την ποσότητα των κατακρημνισμάτων από την πρώτη σταγόνα. Ο αισθητήρας ανιχνεύει το μέγεθος της σταγόνας και το κατατάσσει σε μία από τις έντεκα διαφορετικές κατηγορίες κατακρημνισμάτων. Λόγω της αυτονομίας του ενδείκνυται για απομακρυσμένες τοποθεσίες.

port management environment

Περιβαλλοντική Πολιτική Λιμένων - Συμμόρφωση με τους διεθνείς νομοθετικούς κανονισμούς

Νέα θεσμικά πλαίσια και διεθνείς νομοθετικοί κανονισμοί με στόχο την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος οδηγούν τα σύγχρονα λιμάνια στον σχεδιασμό και υλοποίηση περιβαλλοντικής στρατηγικής και αποτελεσματικής διαχείρισης των λιμενικών δραστηριοτήτων.
Το νέο θεσμικό και νομικό πλαίσιο έχει σαν σημείο εκκίνησης τις αρχές του «ο ρυπαίνων πληρώνει», την «προληπτική προσέγγιση» μέσω της συνεχής παρακολούθησης των λιμενικών υποδομών και των περιβαλλοντικών παραμέτρων με στόχο την «αειφόρο ανάπτυξη». Τα λιμάνια καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες τουριστικές και εμπορικές απαιτήσεις μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κανονισμών.

Έλεγχος συνθηκών νερού σε πραγματικό χρόνο

Έλεγχος συνθηκών νερού σε πραγματικό χρόνο

Η ανάγκη βέλτιστης απόδοσης μιας μονάδας υδατοκαλλιέργειας όσον αφορά την ποιότητα των ιχθυρών αλλά και την παραγόμενη ποσότητα είναι επιτακτική. Επιτακτική είναι και η ανάγκη συμμόρφωσης με τις αυστηρές προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας και τις συνθήκες λειτουργίας των μονάδων. Η εταιρία μας, METRICA ΑΕ, σε συνεργασία με πιστοποιημένους οίκους του εξωτερικού με πολύχρονη εμπειρία στον χώρο των υδρολογικών μετρήσεων, παρέχει ολοκληρωμένες & πιστοποιημένες λύσεις «εξοπλισμού και υπηρεσιών» για συνεχή μέτρηση και καταγραφή ποιοτικών υδρολογικών παραμέτρων όπου αυτό απαιτείται.

Νέος πολυμετρικός αισθητήρας HL7

Η OTT Hydromet παρουσιάζει τον πολυμετρικό αισθητήρα νέας γενιάς, HYDROLAB HL7, για συνεχή παρακολούθηση 9 βασικών παραμέτρων ποιότητας νερού σε ανοικτά ύδατα. Με αυξημένη διάρκεια ζωής, ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης, λογισμικό με εύκολη διαχείριση, ο HYDROLAB HL7 παρέχει ακριβή και αξιόπιστα δεδομένα για μακροχρόνια παρατήρηση υδάτων ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Χάρη στην ειδική βούρτσα καθαρισμού είναι ιδανικός για εφαρμογές σε τοποθεσίες με έντονη βιολογική ρύπανση όπως λίμνες, ποτάμια, υγρότοποι και εκβολές ποταμών.