210 2815440 Δε - Πα: 9:00 - 17:00 info@metrica.gr

Blog

Ανακοινώσεις, Νέα, Ενημερώσεις..

 

ΝΕΟ: OTT ecoN - Αισθητήρας μέτρησης νιτρικών

ΝΕΟ: OTT ecoN - Αισθητήρας μέτρησης νιτρικών

Η παρακολούθηση των νιτρικών αλάτων καθίσταται όλο και πιο σημαντική καθώς η ανθρώπινη δραστηριότητα αυξάνει την φυσιολογική ποσότητα νιτρικών στο νερό, τα φυτά, τα τρόφιμα.  Η αυξημένη παρουσία τους στα φυτά έχει επίπτωση στην επιμόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα και κατ’ επέκταση και του νερού.
Σήμερα, η παρακολούθηση των νιτρικών στο νερό γίνεται συνήθως, με επιτόπιες δειγματοληψίες (spot measurements) ανά τακτά χρονικά διαστήματα γεγονός που μειώνει τη δυνατότητα να ληφθεί αντιπροσωπευτικό δείγμα. Η προτεινόμενη τεχνολογία του ΝΕΟΥ αισθητήρα OTT ecoN, επιτρέπει την συνεχή παρακολούθηση (monitoring) αφού οι μετρήσεις μπορούν να επαναλαμβάνονται σε πολύ συχνά χρονικά διαστήματα, με μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης και χωρίς κανένα συμβάν να περνά απαρατήρητο.

Παλιρροιογραφικό δίκτυο - Κύπρος

Εγκατάσταση Παλιρροιογραφικού Δικτύου - Κύπρος

Εγκατάσταση Παλιρροιογραφικού Δικτύου Εγκαθίδρυσης Υψομετρικού Συστήματος Αναφοράς για λογαριασμό του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σκοπός της εγκατάστασης των παλιρροιογράφων είναι η μέτρηση της παλίρροιας, θερμοκρασίας υδάτων, μετεωρολογικών παραμέτρων για την Εγκαθίδρυση Υψομετρικού Συστήματος Αναφοράς. Οι σταθμοί εγκαταστάθηκαν στα λιμάνια:

  • Λάρνακα
  • Παραλίμνι
  • Πάφος
  • Πωμός

Δείτε το φυλλάδιο της εφαρμογής..

Ecolog500/800 και Meteoview2. Ένας έξοχος συνδυασμός HW & SW για παρακολούθηση ανοιχτών/υπόγειων υδάτων.

Ecolog500/800 και Meteoview2. Ένας έξοχος συνδυασμός HW & SW για παρακολούθηση ανοιχτών/υπόγειων υδάτων

  • Όταν πρόκειται για μετρήσεις πεδίου είτε πρόκειται για απομακρυσμένες περιοχές ή όχι, η ανάγκη έγκαιρης συλλογής (αποθήκευσης) και διαχείρισης των δεδομένων είναι επιτακτική. Αναγκαία είναι και η εξοικονόμηση χρόνου από τις μετακινήσεις και τη διαδικασία περισυλλογής των δεδομένων από τους εκάστοτε σταθμούς – καταγραφείς.

    Η λύση: Ott Ecolog500/800 και Meteoview2

    Ο συνδυασμός των υψηλής ποιότητας αισθητήρων OTT ecoLog 500/800 και του διαδικτυακού λογισμικού Meteoview2, καλύπτουν απόλυτα την ανάγκη για Συλλογή, Καταγραφή, Αποθήκευση και Μεταφορά – Αποστολή των δεδομένων στα αρμόδια στελέχη προκειμένου να γίνει η διαχείριση και αξιολόγηση τους. Απλά, εύκολα, αυτόματα και με απρόσκοπτες διαδικασίες.
Βροχογράφος OTT WAD200

Νέος βροχογράφος από την OTT

Η OTT παρουσιάζει τον νέο βροχογράφο OTT WAD. Πρόκειται για έναν υψηλής ακρίβειας, συμπαγή και με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση βροχογράφο. Η λειτουργία του συνδυάζει τη ζυγιστική μέθοδο και τη μέθοδο των ανατρεπόμενων σκαφιδιών. Προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια καταγραφής ακόμα και σε περιπτώσεις μικρού όγκου βροχόπτωσης και είναι ιδανικός για μακροχρόνια παρακολούθηση φαινομένων κατακρήμνισης. Η κυψέλη φορτίου υψηλής ακρίβειας παρέχει μια ευρεία δυναμική περιοχή μέτρησης από 0,001 έως 720 mm / h (0,0004 έως 28 in / h). Ο OTT WAD προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια, καλύτερη από ± 3% και είναι σύμφωνος με το με την οδηγία «WMO guide No-8». Δείτε περισσότερες πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά εδώ ή τηλεφωνήστε μας στο 210 2815440.

		Εγκατάσταση υποβρυχίου ωκεανογραφικού σταθμού

Εγκατάσταση υποβρύχιου ωκεανογραφικού σταθμού

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση του ωκεανογραφικού σταθμού στα πλαίσια του ερευνητικού έργου HERMES με τίτλο «Εναρμονισμένο Πλαίσιο για την Άμβλυνση της Παράκτιας Διάβρωσης μέσω της Προώθησης της Εφαρμογής του Πρωτοκόλλου για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης (ΟΔΠΖ) / A Harmonized framework to Mitigate coastal Erosion promoting ICZM protocol implementation – HERMES». Συντονιστής του έργου είναι ο Δήμος Παγγαίου με εταίρο και τεχνικό σύμβουλο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Εργαστήριο Οικολογικής Μηχανικής και Τεχνολογίας.

Διαβάστε περισσότερα..

ott hydromet solutions

Ott Hydromet - Παρακολούθηση του κύκλου νερού

Λύσεις για κάθε στάδιο του κύκλου νερού.. Από την πρώτη σταγόνα βροχής έως την κατάληξη του στην θάλασσα.. Πατήστε ΕΔΩ για να ανοίξει ο διαδραστικός χάρτης με εφαρμογές των αισθητήρων της OTT Hydromet.

Μέτρηση επιφανειακής ταχύτητας ροής

OTT SVR 100 - Surface Water Velocity Radar

Η OTT Hydromet και η METRICA παρουσιάζουν τον αισθητήρα OTT SVR 100! Ο νέος αισθητήρας χρησιμοποιεί την τεχνολογία ραντάρ για ακριβείς, απομακρυσμένες μετρήσεις της επιφανειακής ταχύτητας ροής. Η χρήση του απλοποιεί την διαδικασία μέτρησης ροής σε ρεύματα, ποταμούς, κανάλια κλπ ενώ εγγυάται την αξιοπιστία των δεδομένων. Τοποθετείται σε ασφαλές σημείο πάνω από την επιφάνεια του νερού και μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης.
Διαθέτει μια σειρά εξαιρετικών χαρακτηριστικών όπως το μεγάλης ακρίβειας ραντάρ και τους αισθητήρες ανίχνευσης πιθανών αιτιών σφάλματος. Ενσωματώνει επιπλέον αισθητήρα ανίχνευσης δονήσεων π.χ. της γέφυρας από τον άνεμο ή την προσπέλαση οχημάτων και αισθητήρα εντοπισμού της γωνίας μεταξύ του SRV100 και της μετρούμενης επιφάνειας νερού. Διαθέτει IP68 και μπορεί να αντέξει ακόμα και την ακραία περίπτωση πλήρους εμβάπτισης.

verde tec - προγραμματισμένες κατ' ιδίαν συναντήσεις

Με το βλέμμα στραμμένο στην Γαλάζια ενέργεια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2 Διεθνής έκθεση Verde Tec στα πλαίσια της οποίας πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες Επιχειρηματικές Συναντήσεις (b2b events) στον Aναδυόμενο τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας. Η πρωτοβουλία – συνδιοργάνωση της εκδήλωσης ανήκε στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Στα πλαίσια της εκδήλωσης εκπρόσωποι της εταιρίας μας πραγματοποίησαν συναντήσεις με φορείς/επιχειρήσεις/start-ups που δραστηριοποιούνται στον αναδυόμενο τομέα της Γαλάζιας Ενέργειας με σκοπό την μελλοντική συνεργασία και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων μεθοδολογιών σε έργα εντός & εκτός συνόρων.

1η ημερίδα Τηλεπισκόπησης & Διαστημικών Εφαρμογών

1η ημερίδα Τηλεπισκόπησης & Διαστημικών Εφαρμογών

Η Επιτροπή Τηλεπισκόπησης και Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΤΔΕ) της ΕΓΕ (Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας) διοργανώνει την 1η Ημερίδα Τηλεπισκόπησης στις Γεωεπιστήμες. Η 1η ημερίδα Τηλεπισκόπησης και Διαστημικών Εφαρμογών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 09:00-16:00 στην Αίθουσα Τελετών του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (ΧΠΑ), Θησέως (Ελ. Βενιζέλου) 70, Αθήνα 17671.
Η METRICA A.E. ως χορηγός συμμετέχει με μια ολιγόλεπτη εισήγηση για τις σύγχρονες τεχνικές που οδηγούν σε έγκαιρη πρόβλεψη τσουνάμι με αποτέλεσμα την αποφυγή απώλειας ανθρώπινων ζωών και τη μείωση των καταστροφών. Πληροφορίες εδώ. Δείτε το πρόγραμμα.

Ποιοτική και ποσοτική παρακολούθηση υδροφόρου

Ποσοτική και ποιοτική παρακολούθηση υδροφόρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση καταγραφέων στάθμης, αγωγιμότητας και θερμοκρασίας νέων αντλιοστασίων στην Ν. Κάσο. Η προμήθεια και η εγκατάσταση των αισθητήρων (9 στο σύνολο) υλοποιήθηκαν από την METRICA A.E. με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής της Ν. Κάσου μετά την επιτυχημένη ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στο νησί. Η ανάγκη συνεχούς και οργανωμένης παρακολούθησης της κατάστασης των αντιοστασίων κρίθηκε απαραίτητη τόσο για τον έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας τους όσο και για την εξασφάλιση της ποιότητας του νερού.  Διαβάστε περισσότερα..